Waarderen van een perfect leven

Nick Schuitemaker
van totaal € 50 (80%)

Ik ben Nick en ik ben 17 jaar. Ik kan niet spreken van een slecht leven. Met het leven dat me gegund is kan ik alles doen wat ik maar wil. Maar niet iedereen is zo gezegend als ik. Veel mensen hebben problemen die ik me niet eens voor kan stellen, waaronder blindheid. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen op een dag als ik niet kon zien. Al mijn hobby's vereisen zicht, en dat is iets waar je niet vaak over na denkt; hoe afhankelijk je bent van zicht. Je wilt er ook niet over nadenken, je moet blij zijn met wat je hebt zolang je het nog hebt en niet bang zijn voor mogelijke nadelige gebeurtenissen in de toekomst. Maar wij als mensen mogen wel vaker realiseren wat we hebben, niet als angst, maar als waardering.

Ik heb een passie voor tijdelijke beperkingen, ik heb al meerdere malen meegedaan aan een Hongernacht, en een dag blind naar school gaan is dan ook de perfecte mogelijkheid om te 'zien' hoe het is om niets meer te kunnen zien. Mijn motto is: "Je respecteert pas echt de dingen die je hebt, als die je ontnomen worden." Ik ga 8 uur blind om te waarderen dat het maar 8 uur is.

Als onderdeel van deze verwende samenleving ben ik vaak niet blij met alles wat ik heb. We proberen blij te worden van het krijgen van meer, maar vergeten blij te worden door te waarderen dat we niet minder hebben. We moeten blij zijn met alle dingen die we wel hebben, die we 'for granted' nemen en waar we geen moeite voor hoeven te doen. Dingen als: gezond zijn, in een land met vrede worden, genoeg voedsel en drinken hebben en natuurlijk kunnen zien.

Ik vraag niet veel. Je hoeft niets te doneren als je niet wilt. Maar vergeet niet, dit is niet uit mijn eigenbelang. Ik schrijf geen mooie woorden op om hier van te profiteren. Dit is uit waardering voor een groep mensen die het zwaarder heeft dan ik, en om te voorkomen dat die groep zal groeien in aantal. Een einde maken aan lijden in het geheel doe je nooit, en dat moet je ook niet willen, maar om het leven van sommigen een stukje aangenamer te maken kan geen kwaad. En ik wil daar graag aan mee helpen. Hopelijk u ook.

Bekijk alle
10-06-2017 | 18:42
17-04-2017 | 21:01